2015. február 24., kedd

Tizenhatodik fejezet: A háború (2. rész)



Elle az ablak előtt ülve várt. Pontosan nem is tudta, hogy mire, de a szoba sötétjéből az erdős tájat pásztázta, és meglepetten időzött el egy-egy ablaka kilátásába tévedt vad láttán.
- Szóval te vagy Elle. -szólalt meg egy mély, tekintélyt parancsoló hang a háta mögül, mire a nő teste ijedten összerezzent, és a hang irányába fordult.
- Megijesztettél.
A nő homloka ráncba szökött az ijedtség és a méreg hatására, majd felsóhajtott, hogy kicsit megnyugtassa magát.
- Miért hoztál ide?
Habár nagyon is félt, remélte, hogy ez hangjából nem érződik. A férfi mintha viccesnek találta volna, derűsen ment közelebb hozzá.
- Kedvem volt hozzá. -válaszolta mosolyogva, és egészen közel ment Elle-hez.
- Nem félek tőled. -nézett a szőke tincsekkel keretezett arc a férfi szemébe.
- Bátor és gyönyörű
Ez a két jelző kifejezte mindazt, ami miatt jelen pillanatban Sylar csodálatát élvezhette az apró termetű lány. Most csak a nő szeme és ajkai vonzották őt. Felváltva nézte hol dús pillákkal keretezett szemeit, melyekben egyszeriben képes volt elveszni, hol pedig duzzadt, csókolni való ajkait.
Az otromba vámpír nem is érzékelte, hogy mennyi idő telhetett el, de nem bírt magával. Nem volt képes azzal foglalkozni, hogy a milyenek a lány reakciói. Hajába túrva húzta közelebb magához a lányt, és olyan szenvedélyesen csókolta a lányt, ahogy még soha senkit. Nem értette, mi ez a hírtelen jött vonzalom a törékeny, óvni való lány iránt, mégis kénytelen volt szembenézni a ténnyel, hogy irtóra kívánja minden porcikáját. A nő szinte eltűnt karjai közt, és egy figyelmetlen pillanatban éles fájdalom hasadt az ágyékába, mire összegörnyedve engedte el Elle-t.
Amazonjának emléke hatására Sylar elvigyorodott, de aztán komor pillantást vetett egy éppen támadó vérfarkasra, akit könnyű szerrel gyilkolt meg. A farkas teste a halálakor visszaváltozott emberré, de ezzel nem sokat foglalkozott ugyanis több volt az élő, mint a halott ellenség.
- Hánynál tartasz? -kérdezte Alex borús, ijesztő vigyorral az arcán.
- Harmincnyolcnál... -félmosolyra húzódott a szája, és egy vicsorgó fekete farkas felé vette az irányt.
- Nekem te leszel a negyvenedik. -mondta Alex egy bézs szőrűnek, akinek a szíve pár pillanat múlva a vámpír kezében volt. - Most pedig meg kell keresnem Natalie-t.
- Én is megyek. Elle vele van.
Azzal vámpírsebességüket használva próbáltak áttörni a fogyni nem akaró ellenséges tömegen, és a velük harcoló vámpírokon.
Alex emlékezett.
- Hozzátok elém a lányt. -mondta dühösen. Antonnal való trónharca teljesen kifárasztotta. Nem hitte, hogy erre fog hazajönni. Testvére hazugságát minden vámpír elhitte Sylar kivételével.
- Máris Uram. -szólt megszeppenve egy szeplős, vörös hajú szolgáló, és már ott sem volt.
- Nem foglalkozol túl sokat azzal a halandóval? -szólalt meg csábos hangon Katherine, habár unottan nézegette tökéletesre manikűrözött körmeit. - Nézz magadra. -a nő cipőjének lassú kopogásából Alex tudta, hogy Katherine közeledik. - Neked nem egy ember való. Azok csak arra valók, hogy erős légy. -cirógatta végig a férfi karját a nő, majd a mellkasát karcolgatta körmeivel. Alex mély sóhajt hallatott, pedig nem is volt szüksége levegővételre.
- Gondolom, te máris tudod, hogy mi számomra a legjobb...
Ez a gúnyos hangnem nem tetszett a vörös rúzzsal, és erős sminkkel kikent arcú nőnek, ezt azonban mégis elrejtette, és úgy tett, mintha meg sem hallotta volna.
- Tudod, hogy igazam van. Számodra én vagyok a legjobb. -dorombolt tovább a férfi fülébe súgva.
Alex előrébb lépett pár lépést, és Katherine felé fordult.
- Egy király talán nem tudja eldönteni, hogy neki mi a legjobb? -kérdezte szoborszerű arccal, melyen semmiféle érzelem nem látszott, ám hangjából mégis érződött a harag. - Egy királyt azzal vádolni, hogy nem tud döntést hozni, elég nagy bátorságra vall.
Katherine megsemmisülten nézett maga elé.
- Elnézést Alex, de tudod, hogy én csak a legjobbat aka...
- Elég. -rivallt rá, mire a nő elhallgatott, és bosszúsan nézett Alex-re. - Jobb lesz, ha elmész, és egyedül megvárom Natalie-t. Vagy talán erre is lesz pár jó tanácsod? -gúnyolódott Alex, mire Katherine sietve, sértetten vágta ki a terem ajtaját. Az ajtóban éppen Natalie lépett be, és Katherine szinte fújtatva nézett a rózsaszín, nőies ruhába öltöztetett lányra. Ha gyilkolni lehetett volna tekintettel, akkor Natalie már az első találkozásnál meghalt volna, de most a lány értetlen tekintettel nézett Katherine ellenséges arcába.
Amikor kettesben maradtak, Alex úgy érezte, megváltozik a légkör is. Valahogy olyan érzelem kerítette hatalmába, amilyet még senki nem tudott kiváltani jeges szívéből, és amitől ő maga is megijedt, pedig ő semmitől sem fél.
- Miért hívattál? Talán megint bántani akarsz a szavaiddal?
A lány tekintetével ebben a pillanatban nehéz volt találkoznia. Látta benne az összes iránta érzett haragot, és rossz érzés fogta el, ha arra gondolt, hogy talán utálja.
- Nem. Nem foglak bántani.
Alex nem mutatott ki semmiféle megbánást vagy egyéb érzelmeket, pedig igenis érezte, hogy gombóc van a torkában, és szinte fojtogatja.
- Akkor? -kérdezte Natalie, miközben Alex vészesen közeledett felé. Éppen csak kiejtette az utolsó dühös hangvételű betűt is a torkán, a férfi ajka máris lecsapott az övére. Sok idő után végre ismét megcsókolhatta Alex a nőt, és Natalie-ból egyszeribe kifogytak a megvető szavak.
Natalie idegesen nézett körbe, mielőtt tovább haladt a hosszú, végtelennek tűnő folyosón. A rettegés úgy hatott rá, mintha ólomból lettek volna a lábai. Ugyan nem számított volna, ha meglátják a vérfarkasok, hiszen védekezni nem igazán tudtak volna, mégis látni akarta, hogy ki öli majd meg.
- Gyertek ide be gyorsan. -sürgette Elle-t és Natalie-t Lena, azzal bementek egy üres, elhagyatott szobába. Több ilyen kihasználatlan szoba is volt, és a három lány most örült ennek, hisz volt hova elbújni.
Miután Lena úgy hallotta, hogy biztonságban vannak, ismét a folyosóra mentek, és tovább haladtak a lépcsők felé.
Lena gondolatai azonban egész máshol jártak, miközben a végeláthatatlan lépcsőket taposták...
- Mégis mikor szándékozol elengedni? -kérdezte már sokadjára a lány, miközben karba tett kézzel, durcás tekintettel ült az ágyon. Törökülésben ült, amitől úgy nézett ki, mint egy varázsszőnyegen utazó egyiptomi.
- Elég. Ha nem hallgatsz el, Isten bizony, megemlegeted. -fenyegetőzött Anton, aki egyszer is soknak tartotta végighallgatni a vérfarkas kérdését, nemhogy tízszer.
- És mégis mit szándékozol tenni? Ennél is jobban bezársz? -beszélt vissza neki, mire Anton idegesen hajába túrt. Nem tudta eldönteni, hogy sírjon vagy nevessen a lány idegesítésén.
- Ha tovább folytatod, hamarosan megtudod. -nézett a lány szemeibe jeges tekintettel, de látszólag ez a lányt nem is érdekelte.
- Most aztán nagyon megijedtem. Kíváncsi lennék, hogy vajon akkor is így beszélnél velem, ha itt lenne az apám.
Anton gúnyos nevetésbe tört ki. Nem értette, hogy a lány miért gondolja, hogy bármi félni valója lehet az apjától. Aztán hírtelen közelebb ment hozzá, és elkomolyodva nézte a lány barna íriszét.
- Ha azt gondolod, hogy megijedek apádtól, hát nagyon tévedsz.
Miután ezeket a szavakat kimondta, azonnal megcsókolta Lena-t. Olyan heves volt, mintha attól félne, hogy a lány egyszer csak elillan, és soha többet nem érezheti azokat a finom ajkakat. Furcsa, megmagyarázhatatlan érzések kavarogtak benne, és már nem is érdekelte a bosszú, amit Alex számára tartogatott, nem érdekelte Natalie elcsábítása...
- Gyűlölöm ezeket a rohadt korcsokat. -szűrte ki fogai között Anton, miközben eltörte egy farkas torkát. Azért magába érezte, hogy amikor ezt kimondja, nem Lena-ra gondol, de most emiatt nem töltötte el kétségbe esés.
Az egyik lépcsőn felfelé menet döbbenten látta, hogy e két ember lány, Natalie és Elle jönnek vele szemben, élükön Lena-val.
Amikor összetalálkozott tekintetük, Lena odasietett hozzá.
- Te mégis mi a jó francot csinálsz itt?! -kiabált Anton Lena-ra, majd a másik két lányra nézett.
- És te...?
Lena azonnal végignézett a férfin sérüléseket keresve, de nem talált semmit.
- A vérfarkas harapás állítólag nagyon fáj. Ha megharap valaki, akkor nem tudom, hogy mit kell csinálni. -tette keresztbe a karját a lány. - Azonnal menj valami biztonságos helyre.
- Na persze. És ti? Ti is veszélyben vagytok itt. -vonta össze szemöldökét, és sietve bementek egy terembe mindannyian.
- Nem fogom kihagyni, hogy megöljek pár vérfarkast. -folytatta tovább Anton bele sem gondolva, hogy ez milyen rosszul esik Lena-nak.
- Azok ott a rokonaim és barátaim. -tőrt ki a lányból a sírás. Anton-t megrémítette, hogy a lány ilyen módon fejezi ki bánatát, és nem szól neki vissza. Egy kicsit meg is bánta, amit mondott, de erről inkább nem meg sem szólalt a továbbiakban.
- Itt kell, hogy maradjatok. Sajnálom, de most bezárlak benneteket.
Anton már épp készült a terembe zárni a három lányt, amikor Lena hírtelen átváltozott vérfarkassá. Talán most először volt tudatában annak, hogy mit tesz farkasként, aminek más körülmények között nagyon örült volna, most azonban egy kis boldogságot sem érzett.
Anton felé ment, és megakadályozta, hogy becsukódjon az ajtó. Anton-ra vicsorogva várta, hogy Natalie, és Elle kimenjenek a teremből. Anton kissé hátra tántorodott. Ha másról lett volna szó, a férfi gondolkodás nélkül megölte volna a vérfarkast, de Lena egészen más tészta volt. Hagyta, hogy elmenjen, bár nem szívesen engedte. Talán életében először félt. Félt, hogy elveszít valamit, amit nem akart, így most követte őket, habár abban nem volt egészen biztos, hogy Lena ugyan ezt érzi.
Natalie sietve ment Lena után, és Elle mellett, de megtorpant, mert az egyik folyosón meglátta Alex-et, és vele volt Sylar is. Féltést érzett, hiszen Alex és Sylar éppen egy vérfarkassal küzdött, de miután leküzdötték Alex Natalie-hoz, Sylar pedig Elle-hez sietett. Sylar szorosan magához ölelte Elle-t. Natalie is így tett Alex-szel, de aztán félre húzta a férfit.
- Be kell mennetek valamelyik szobába. Ezek a rohadékok képesek megölni titeket. -mondta Alex, nem is hagyva, hogy Natalie szóhoz jusson. - Ma este meg fog halni Kevin... -tette hozzá elsötétült tekintettel.
- Alex. Köss békét velük. Ez sokkal jobb lenne mindenkinek. Kérlek...
Alex percekig csak Natalie szemeibe mélyedt, majd fájdalmas csókot lehelt a lány szájára.
- Ez nem ilyen egyszerű.
- De az. Te teszed nehézzé. -szemei kissé könnybe lábadtak, de nem akart sírni. Egyszeribe ismét rászakadt annak a terhe, hogy Alex elhozta őt ide. Mindig is úgy érezte, hogy a vámpírok, és a vérfarkasok várnak tőle valamit, csak éppen azt nem tudta, hogy mit.
A vámpírok és vérfarkasok után véres csatamező maradt. A leghatalmasabb vérfarkas egy kisebb csapat farkassal tartott a vámpírok felé. Miután szétzilálta az útjába álló véres fejű vámpírokat, Alex, Anton, Sylar, és a lányok csapata felé vette az irányt.
Anton oda-vissza járkált, de szemét le sem vette a közeledő falkáról. Mikor már elég közel kerültek, a hatalmas, fekete szőrű farkas ember formájú kezdett lenni, és átváltozása után Kevin, a vérfarkasok királya állt előttük.
- Alex, Anton. –kimérten biccentett az ikrek felé, majd lányára, Lena-ra nézett.
- Kevin király személyesen. –gúnyolódott Alex, és megállt Natalie előtt. – Nem gondoltam, hogy a vérfarkasok ekkora pusztítást tudnak végezni. –szavaiban kisebb elismerést lehetett hallani, de továbbra sem lehetett leolvasni arcáról semmit. Olyan volt, mint egy tökéletes szobor.
- Igen, az én seregem. Nos, elég jól lettek kiképezve. –Kevin sunyi félmosollyal nézett ellenségére. – De ti akartatok háborút, most viseljétek a következményeit.
Egy ideig szünetet tartottak, majd Kevin ismét megszólalt.
- Most pedig, ha nem haragszotok, elvinném a lányokat magammal. A foglyokkal már nem kell vesződnötök, őket már kiszabadította a csapatom. –fellengzősen mondta a szavait a vámpíroknak, hiszen büszke volt a seregére.
- Ennyire ne légy biztos magadban, mert még a végén a legnagyobb veszteség ér. – Alex most Lena-ra nézett, aki összeráncolt szemöldökkel nézett vissza rá. Tudhatta volna, hogy bizony nem kedvelte meg annyira, hogy lemondjon az apjának esküdött bosszújáról, mégis bántotta, hogy most meg akarja öletni.
- A lányomat nem bánthatod. –Kevin szinte Alex szavaiba vágott, majd visszaváltozott vérfarkassá, és Alex-nek rontott. Natalie a szája elé kapta a kezét, és legördült egy könnycsepp az arcán. A vérfarkas és a vámpír szinte széttépték egymást. Natalie látta, hogy ez a harc addig tarthat, amíg a másik fél életben van, abba azonban bele sem akart gondolni, hogy elveszítheti Alex-et.
Nem is gondolkodott, hanem egyszer, amikor épp az egyik leterítette a másikat, kettejük közé futott, még mielőtt Elle utána kapott volna.
- Natalie, ne. –kiabált torkaszakadtából Elle, de karját nem tudta megfogni, és visszahúzni barátnőjét. Mikor utána ment volna, Sylar megfogta hátulról, és nem engedte, hogy tovább menjen. – Engedj el, Sylar. –ütötte meg mellkasát, de a vámpír nem engedett a szorításból. Natalie a két fél közé szaladt.
- Ne! –kiáltott fel, és már arra gondolt, hogy most fog meghalni, de talán egy olyan ügy érdekében, amiért érdemes. A vérfarkas ki akarta kerülni a lányt, hogy széttépje Alex-et, aki Natalie-t próbálta védeni, és átölelte karjaival, hogy nehogy összetiporja a nagy testű lény.
Lena-ból ekkor hírtelen előtört a farkas, és apja elé állt, aki most kissé hátra tántorodott. Nem folytathatták a háborút. Ezt Lena tudta jól, hiszen úgy Anton-nak is baja eshetett volna. Az elmúlt időben rádöbbent arra, hogy valahogyan kötődik az önző, beképzelt vámpírhoz, és belé vésődött. Miután elmondta ezt az apjának a gondolataiban, nem akarta elhinni. Vicsorogva nézett Anton felé, aki szintén úgy nézett vissza rá, mint aki meg tudná ölni.

Natalie döbbenten látta, hogy azért Kevin hátrébb lép, majd elrohan, és vele együtt az összes farkas is egy szót sem szólva…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése